Frika ndaj Allahut

Frika ndaj Allahut

Një njeri shkon te Ibrahim bin Ed’hemi dhe i thotë:

– Dua të pendohem, por pasi pendohem frikohem se prapë do të kthehem në mëkate.

A më tregon si të mbrohem nga mëkatet?

Ibrahimi i thotë:

– Nëse dëshiron të bësh mëkat, mos e bëj në tokën e Allahut.

Ai i thotë:

– Po e gjithë toka është e Allahut!

Ibrahimi i thotë:

– Pasi që e di se e gjithë toka është e Allahut, atëherë mos bëj mëkate në tokën e Tij.

Pastaj Ibrahimi i thotë:

– Nëse dëshiron të bësh mëkat, mos ha prej furnizimit të Allahut.

Ai i thotë:

– Po si të jetoj, çdo gjë është furnizim prej Allahut!?

Ibrahimi thotë:

 – Mirë pra, a nuk të vjen turp që ti të shfrytëzosh të gjitha begatitë dhe të mirat e Allahut dhe të bësh mëkate ndaj Tij!?

Pastaj Ibrahimi i thotë:

– Nëse dëshiron të bësh mëkat, bëje në një vend ku nuk të sheh Allahu.

Ai i thotë:

– Po ku ta gjej atë vend, kur dihet se Allahu të sheh në çdo kohë dhe çdo vend?!

Ibrahimi i thotë:

– Pasi që është ashtu, atëherë pse bën mëkat?

Pastaj Ibrahimi i thotë:

– Kur të vijë meleku i vdekjes për të ta marrë shpirtin thuaj: Më jep edhe më afat.
Njeriu i thotë:

– Po çka po thua kështu o Ibrahim, kurse Zoti i Lartmadhëruar ka thënë:

“Dhe kur t’i vjen (njeriut) çasti i vdekjes, nuk mund ta shtyjë fare, e as nuk mund ta shpejtojë farë”. Atëherë i thotë:

– Pasi puna është ashtu, atëherë si shpreson për të shpëtuar?!

Pastaj Ibrahimi i thotë:

– Kur të vijnë melekët e xhehenemit të quajtur Zebanije, për të të marrë dhe për të të dërguar në xhehenem, ti mos shko.

Kur njeriu e dëgjoi këtë të fundit, filloi të qajë dhe t’i thotë:

– Mjaftë më o Ibrahim, unë kërkoj falje prej Allahut dhe pendohem te Ai, dhe do ta adhuroj deri në vdekje. 

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s