SI NA KA KRIJUAR ALLAHU PREJ NJË SHPIRTI

SI NA KA KRIJUAR ALLAHU PREJ NJË SHPIRTI

 

Imami i nderuar Shejh Shaëraviju thotë:

Kjo çështje e cila preokupon mendjen, është çështje për të cilën jobesimtarët e humbur thonë çështje që qojnë në humbje edhe më të thellë: thonë çështje si p.sh. njëlloj është zhvilluar prej një llojit tjetër (si teoria e Darvinit për evolucionin ). Thuaj se Allahu ka problem në krijimin e llojeve, ndërsa Zoti i Madhëruar ka thënë:

“Qoftë i Lartmadhëruar Allahu i cili ka krijuar çifte të çdo lloji ku prej tyre që mbinë në tokë (bota bimore) dhe në vet juve dhe në atë çka nuk e dini.”

Kjo është e vërtetuar se i Lartmadhëruar çdo gjë ka krijuar çift pra prej mashkullit dhe femrës të cilat janë bazë e shtimit dhe ekzistencës së llojit.

Zoti i Lartmadhëruar thotë:

“O ju njerëz frikohuni Zotit tuaj i Cili u ka krijuar juve prej një shpirti dhe ka krijuar prej saj çiftin e saj, dhe prej tyre ka shtua meshkuj shumë, e po ashtu femra. Dhe frikohuni Allahut tek i cili do të jepni përgjigje për farefisni. Vërtet Allahu është mbikëqyrës dhe kontrollues mbi ju.” (EN-NISA, 1)

Këtu Zoti i Lartmadhëruar na sqaron fillimin e fillimit të njeriut pra të Ademit a.s. dhe prej shpirtit të tij ka krijuar Havan, dhe prej atyre dyve pastaj është shtuar njerëzimi, meshkuj e femra.

 

Muhamed Muteveli Esh-Shaëravi

Përktheu: Dr. Musli Vërbani

Shkëputur nga “Fetva”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s