Suret medinase 

Dr. Musli Vërbani

Shkëputur nga: "Besimi në librat e Zotit"

Suret medinase

 

Edhe suret Medinase i kanë veçantitë, e ato janë:

 

  1. Çdo sure e cila tregon farzet është Medinase.
  2. Çdo sure e cila tregon për munafikët është Medinase.
  3. Çdo sure e cila polemizon dhe diskuton me pasuesit e librit (EHLIL-KITABËT) është Medinase.

 

Pra nga këto veçanti kuptojmë se në suret Medinase rrahen tematikat të cilat vijojnë:

 

–     Farzet e Allahut në Ibadete.

–     Farzet e Allahut në veprimet e jetës së përditshme, si:

–     Rregullat e familjes

–     Trashëgimia

–     Lidhjet farefisnore

–     Të drejtat shoqërore

–     Vlerat e xhihadit etj.

–     Komunikimi dhe dialogu me krishterët, katolikët, jehuditë dhe thirrja në Islam për t’u treguar atyre deformimet të cilat i kanë bërë në librat e tyre.

–     Zbulimi i dyfytyrëshave-munafikëve të cilët e kanë pranuar islamin jo me sinqeritet, por e kanë pranua islamin sipërfaqësisht, vetëm e vetëm për të njollosur dhe shpifur për të. Ndërsa Kur’ani tregon rrezikun e tyre dhe format dhe mënyrat si të dallohen dhe si të ruhemi prej tyre.

–     Suret e Medinës janë kryesisht të gjata she janë 20 sure.

 

12 sure kanë zbritur edhe në Meke edhe në Medine.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s