Nijeti dhe lutja para prerjes së kurbanit

Nijeti dhe lutja para prerjes së kurbanit

“Vexhehtu vexhhije lil-ledhi feteras-semavati vel-erda ve ma ene minel mushrikinë.

Inne salatij ve nusukij ve mehjaje vel memati lil-lahi rabbil alemijne.

La sherike lehu ve bidhalike umirtu ve ene evvelul muslimine.

Bismilahi, Allahumme minke ve leke an-nij ve ehli Muhamedin ve umetihi”.

Në gjuhën shqipe do të thotë:

“Fytyrën (personalitetin-autoritetin) time e kam orientuar dhe drejtuar te Ai, i Cili ka krijuar qiejt dhe tokën, e unë assesi nuk jam prej idhujtarëve.

Nuk ka dyshim se namazi im, kurbani (dhe dhurimi im), po ashtu e tërë jeta ime dhe vdekja ime janë vetëm për Allahun, Krijues të gjithë botëve.

Atij, nuk lejohet t’i bëhet idhujtari, e për këtë jam i urdhëruar dhe unë jam prej të parëve i cili dorëzohem dhe jam musliman.

Bismilah, O Zoti im, prej Teje dhe për Ty, këtë kurban e theri për veten time, për familjen e Muhamedit dhe për umetin e tij”.

Dr. Musli Vërbani

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s