Rruga për hixhret

Rruga për hixhret

Kurejshët pabesimtarë i mundonin muslimanët e dobët.

Muhamedi a.s. i këshillonte që të shkonin në Medinë, pasiqë atje gati se të gjithë e kishin pranuar Islamin.

Gati të gjithë muslimanët shkuan në Medinë, përpos një numri të vogël.

Prej Muslimanëve, në Meke ishte Ebu Bekri Sidiki, Aliu.

Prej të fundit i cili duhej të shpërngulej në Medine ishte Muhamedi a.s.

Kurejshët më së shumti i mundonte prania e Muhamedit a.s. në mesin e tyre.

Kurejshët vendosën që të zgjedhin nga një djalosh të fortë prej secilit fis dhe ta mbytnin Muhamedin a.s. në shtëpinë e tij.

Zoti e lajmëroi Muhamedin a.s. për këtë marrëveshje.

Ky ishte shkaku që Muhamedi a.s. e kishte obliguar Ebu Bekri Sidikin që t’i përgatit dy deve për udhëtim.

Kurejshët e kishin rrethuar shtëpinë e Muhamedit a.s. dhe ishin përgatitur që ta mbysin.

Muhamedi a.s. në shtratin e tij e la Aliun r.a.

Kur doli në derë, mori pak dhé dhe ua hodhi në fytyrat e kurejshëve.

Kur u hodhi dhe në fytyrat e tyre, kurejshët u shurdhuan dhe u verbëruan.

Muhamedi a.s. kaloi përmes tyre dhe nuk e hetuan fare.

Kur u erdhi shikimi, me të shpejtë hynë në dhomën e Muhamedit a.s.,

i ngritën shpatat lartë, por nuk e gjetën Muhamedin a.s. por Aliun.

Kjo i hidhëroi edhe më shumë, i ngrysën fytyrat e tyre dhe i shkulën flokët e tyre.

Kjo i hidhëroi edhe më shumë, pasi tradhtia e tyre nuk iu bëri dobi.

Këtë ngjarje e tregon Kur’ani:

VE XHEALNAA MIN BEJNI EJ’DIIHIM SEDDEN

VE MINHALFIHIM SEDDEN

FE EGSHEJNAAHUM FEHUM LAA JUBSIRUUN.

“Ne para (tyre) bëmë perde (pengesë),

po ashtu edhe pas tyre vendosëm perde

dhe mbuluam shikimin e tyre ashtu që nuk shihnin asgjë”.

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s