Besimtari i sures Ja Sinë

Besimtari i sures Ja Sinë

Allahu i Lartmadhëruar i ka dërguar në një vend prej vendeve dy pejgamberë.

Mirëpo ata nuk i pranuan.

Allahu i përforcon ata dy me të tretin për t’iu ndihmuar në thirrje.

Mirëpo urrejtja dhe mospranimi vetëm se u shtua edhe më shumë.

Në atë mes paraqitet një besimtar i vendosur.

Besimtari e donte Allahun dhe të Dërguarit e Tij.

Ai lajmërohet nga fundi i qytetit me përgjigje pozitive dhe krenarie.

Allahu i Lartmadhëruar tregon për të se ai tha:

“- O populli im, dëgjoni dhe pasoni të dërguarit!

Pasoni ata, të cilët prej juve nuk kërkojnë kurrfarë shpërblimi! Dhe ata janë në rrugë të drejtë.

E përse unë të mos adhuroj Atë, i Cili më krijoi dhe te i Cili do të ktheheni. A të adhuroj zota në vend të Atij?

E kur i Mëshirshmi dëshiron të më sjell ndonjë të keqe, ndërmjetësimi i tyre nuk mund të më bëj kurrfarë dobie, dhe ata kurrsesi nuk mund të më shpëtojnë.

Unë atëherë do të isha në humbje të qartë.

Unë e besoj Zotin tuaj, prandaj dëgjomëni mua.”

Atij, lëre që nuk ia morën fjalën parasysh, por edhe e mbytën.

Por prapë se prapë ishte ai që fitoi.

“Atij i është thënë:

– Hyr në xhenet.”

Ai (klithi):

“O mjerë për popullin tim.

Sikur ta dinte se Zoti im më fali mua.

Më bëri prej të nderuarve dhe të respektuarve.”

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s