Banorët e Sebeit

Banorët e Sebeit

Ka qenë një vend i quajtur Sebe.

Mbi atë vend buronte ujë.

Uji tubohej në mes dy kodrave.

Banorët e ngritën një pendë.

Pastaj ujin e tubuar e shfrytëzonin për pije dhe ujitje të pemëve dhe perimeve.

Pemët dhe perimet ishin aq shumë të mira saqë nuk mund të përshkruhen.

Kur rriteshin pemët dhe perimet, atyre nuk u binte asnjë krimb, asnjë mushkonjë, asnjë mizë, asgjë që t’i dëmtonte.

Në livadhe nuk kishte asnjë akrep dhe asnjë gjarpër.

Gruaja e merrte torbën e vendoste mbi kokë dhe ecte, duke ecur pema i binte në të pa u lodhur fare.

Zoti i Lartmadhëruar thotë:

“Populli Sebe pati një begati në vendbanimin e vet: Kishin nga të dy anët kopshte, nga ana e djathtë (e luginës) dhe nga ana e majtë. (U thamë) Hani nga begatitë e Zotit tuaj dhe falënderojuni Atij. Qytet i mirë dhe Zot mëkatfalës.”

Po ata i kthyen shpinën Allahut.

E Ne e lëshuam kundër tyre rrjedhën e pendës dhe

dy kopshtet e tyre i shndërruam në dy kopshte me fruta të thatë, drunj të thatë dhe diçka pak bari të egër.

Atë dënim ua dhamë atyre për shkak se nuk besuan,

e Ne nuk dënojmë, përveç mohuesit.

Zoti i Lartmadhëruar nuk ka kërkuar asgjë prej tyre vetëm se falënderimin.

Mirëpo ai popull ushqehej dhe nuk e falënderonte Zotin,

por ia kthyen shpinën Zotit.

Për këtë arsye, Zoti dërgoi një shi rrebesh, e përcjellë me frymë të fortë, dhe bahçet më të mira i shndërroi në bahçe me pemë të hidhëta.

E këtë, si dënim sepse nuk ishin falënderues.

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s