KU ËSHTË SHKURORËZIMI I TRETË

KU ËSHTË SHKURORËZIMI I TRETË

Pyetje: Zoti i Lartmadhëruar ka thënë: Shkurorëzimi dy herë, e pastaj ose le ta mbajë me mirësi, ose le ta lirojë (shkurorëzojë) me mirësi.

Këtu qartë e kuptojmë se ka të bëjë me shkurorëzimin sepse Zoti i Lartmadhëruar pastaj thotë: Dhe burrat e tyre kanë prioritet për t’i kthyer ato. Ky është shkurorëzim me të drejtë kthimi, pse fjala “shkurorëzim” ka të bëjë me veprimin e burrit dhe është atribut për njëjës dhe për shumës.

Pasi që ajeti tregon “shkurorëzimi dy herë”, atëherë shtrohet pyetja: Ku është shkurorëzimi i tretë?

Përgjigje: Shkurorëzimi i tretë është në pjesën e ajetit ose le ta shkurorëzoj (liroj) me mirësi, pra kjo tregon se kuptimi i fjalës “dy herë” është dy shkurorëzime, parafjala “f” tregon për pasimin e çështjes tjetër menjëherë. Pra ligjësimi i çështjes pason menjëherë çështja e njëjtë.

Ebu Davudi dhe Xhemaatun nga Ebi Rezijm el Esedi transmetojnë se një njeri ka thënë: O i Dërguari i Allahut s.a.v.s.: Unë po e dëgjoj se Zoti i Lartmadhëruar ka thënë: “Shkurorëzimi është dy herë”. Po ku është shkurorëzimi i tretë? Është përgjigjur “ose shkurorëzimi (lirimi) me mirësi”. Kjo pjesë e ajetit pra tregon shkurorëzimin e tretë.

Muhamed Muteveli Esh-Shaëravi

Përktheu: Dr. Musli Vërbani

Shkëputur nga “Fetva”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s