BOTA TJETËR DHE KJO BOTË

BOTA TJETËR DHE KJO BOTË

Çfarë kuptimi ka ajeti “Dhe bota tjetër, është më e mirë për ty se kjo botë.” Sadakallahul Adhijm.

Përgjigje: Për këtë ajet të suretul “Duha” disa mendojnë se “Bota tjetër” është për qëllim jeta e botës tjetër. Mirëpo Shejh Shaëraviju sqaron se kjo fjalë “Bota tjetër” ka për qëllim zbritja e shpirtit besnik, xhibrilit me shpallje “herën e fundit”.

Imami i mirënjohur thotë: Për këtë arsye i Dërguari i Allahut s.a.v.s. asnjëherë nuk është ankuar për shpalljen. Shtrohet pyetje: Pse? Sepse është frymëzua është edukua me edukatën e fuqisë për pranimin e çështjeve të vështira, dhe vështirësia është lehtësua, dhe qenia e tij njerëzore as që e ndien. Kur të vjen njeriu dhe ia paraqet njeriut një çështje të vështirë, e kur ta sheh se fryti i asaj çështjeje të vështirë është i ëmbël, pasi që ti pushon, i largohet lodhja ndërsa i mbetet ëmbëlsira e asaj çka i ka zbritur. Ëmbëlsira e shpalljes për të cilën përmallohet nëse nuk i zbret prapë. E kur të përmallohet, atëherë i tubohet forcë e madhe për pranim sa që nuk e ndien kurrfarë lodhje herëve tjera.

Muhamed Muteveli Esh-Shaëravi

Përktheu: Dr. Musli Vërbani

Shkëputur nga “Fetva”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s