ÇKA THOTË ISLAMI PËR MISHIN E KAFSHËS SË ÇMENDUR?

ÇKA THOTË ISLAMI PËR MISHIN E KAFSHËS SË ÇMENDUR?

“Juve u janë ndaluar (t’i hani): ngordhësirat, gjaku, mishi i derrit, ajo që theret jo në emrin e All-llahut, ajo që furet, e mbytura, e rrëzuara, e shpuara (nga briri i tjetrës), ajo që e ka ngrënë egërsira, përveç asaj që arrini ta therni (para se të ngordhë), ajo që është therur për idhuj dhe (u është e ndaluar) ta kërkoni me short fatin. Kjo është mëkat ndaj All-llahut.” (El Maide, 3)

Imami i mirënjohur, Shejh Muhamed Muteveli Shaëraviju thotë:

Në supermarket jehudët e hanë trurin e viçit, me fjalë tjera, pasi që ta humbin vetëdijen dhe të bien për toke. Ata nuk munden me pre, për shkak se janë të fuqishme, për këtë arsye i mëshojnë në tru për ta dobësuar, për t’ia humbur baraspeshën, që me ra në tokë, e pastaj me lehtësi e prenë, e pastaj e hanë atë mish.

Por, për ne, na mjafton që ata nuk e përmendin emrin e Allahut kur e prenë.

Koment:

Disa kafshë të egra nuk mund ta bindin gjininë femërore të llojit të tyre, që me to vullnetarisht të kontaktojnë seksualisht, për këtë arsye ato me brirët e mprehtë të tyre i detyrojnë ato që të dorëzohen dhe vetëm me dhunë mund të bëjnë marrëdhënie seksuale. Veterinarët këtë kontakt seksual e quajnë “Arma e seksualitetit”.

Duhet të dallojmë këtë, sepse nuk është njëjtë marrëdhënia seksuale te kafshët dhe te njeriu, sepse njeriu kënaqet seksualisht atëherë kur kontakti bëhet me pëlqimin e dy palëve. Për këtë arsye ai kontakt seksual shton bukurinë, kënaqësinë dhe lumturinë e të dyja palëve.

Muhamed Muteveli Esh-Shaëravi

Përktheu: Dr. Musli Vërbani

Shkëputur nga “Fetva”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s