Belkisja

Belkisja

Ishte një popull i quajtur Sebeë.

Mbretëresha e atij populli quhej Belkisë.

Ajo kishte fron të mrekullueshëm.

Ai popull adhuronte diellin në vend të Zotit.

Sulejmani a.s. ishte pejgamber.

I shkroi një letër dhe e filloi me “Bismil-lahi Rrahmani Rrahim”.

Ia dha Hud-Hudit që t’ia dërgoj Belkises.

Hud-Hudi fluturoi dhe kaloi mbi Qabe.

Arriti tek dhoma e Belkisës.

Ia lëshoi letrën në dhomën e Belkisës.

Me atë letër e ftonte Belkisën dhe popullin e saj ta pranojnë fenë islame.

Belkisja e sheh letrën në dhomën e saj.

I ftoi rojet dhe i pyeti se kush ka hyrë në dhomën e saj dhe e ka lënë atë letër?

Ata iu përgjigjën se nuk e dinë.

Belkisja e kuptoi se çështja është serioze.

I thirri të gjitha shtresat, qeverinë, krerët e ushtrisë dhe dijetarët, dhe u tha:

– O populli im, më ka ardhur një letër ku shkruan: “Bismil-lahi Rrahmani Rrahim

kjo letër është nga Sulejmani. Mos u krekosni, por bëhuni musliman.”

I pyeti: – Ç’të bëjmë?

– Të luftojmë – tha njëri.

– Lufta është e keqe – tha tjetri.

Belkisja vendosi që të tuboj ari, diamant dhe stoli dhe t’ia dërgoj Sulejmanit a.s.

Sulejmani tha: – Unë nuk dua pasuri dhe nuk e pranoj.

Belkisja e kuptoi se Sulejmani nuk mund të korruptohet, atëherë tha:

– Unë me Sulejmanin i dorëzohemi Zotit dhe ne jemi muslimanë.

Belkisja e pranoi ftesën e Sulejmanit.

E pranoi islamin.

Me Belkisën i tërë populli i saj e pranoi fenë Islame.

I gjithë Populli Sebeë, Belkisja dhe Sulejmani a.s. iu dorëzuan Zotit të gjithësisë.

Dr. Musli Vërbani

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s