Xhurejxhi

Xhurejxhi

Xhurejxhi ka qenë një rob i devotshëm.

Ai është vetmuar në një faltore vetëm për adhurim.

Deri sa ishte duke u falur, i shkon nëna dhe e thërret:

– O Xhurejxh!

E ai në namaz thotë: – O Zoti im, nëna ime dhe namazi im, në të njëjtën kohë. Kështu ai vendos ta falë namazin, e nëna kthehet (pa përgjigje).

Të nesërmen prapë, përderisa ai ishte duke u falur, i vjen nëna dhe e thërret:

– O Xhurejxh!

E ai i thotë: – O Zoti im, nëna ime dhe namazi im, në të njëjtën kohë (cilës t’i përgjigjem dhe çka është më së miri?) – dhe e vazhdon namazin, e nëna prapë kthehet pa përgjigje.

Po ashtu prapë të nesërmen, deri sa ishte duke u falur, i shkon nëna dhe e thërret:

– O Xhurejxh!

E ai prapë thotë:

– O Zoti im! Nëna ime dhe namazi im, dhe e vazhdon namazin.

Nëna tha: – Mos vdeksh, derisa të shohësh fytyrat e lavireve!

Bëni israilët e përmendin shumë me nam Xhurejxhin dhe ibadetin e tij.

Në mesin e tyre ka qenë një grua lavire, e cila shquhej me bukurinë e saj. Ajo u thotë atyre:

– Nëse doni, unë do ta lajkatoj dhe do ta mashtroj. Pastaj ajo shkon dhe i paraqitet atij, por ai as që ia vuri veshin. Atëherë aty pari kalon një bari me një tufë delesh, i cili vendstrehohet në faltoren e tij, e ajo bën marrëdhënie intime me bariun dhe mbetet shtatzënë. Kur e lind fëmijën ajo tha: – Këtë fëmijë e kam me Xhurejxhin.

Pastaj shkojnë njerëzit, e largojnë prej faltores së tij, ia prishin faltoren dhe e rrahin.

Ai pyet: – Çka është puna me ju?

Ata i thonë: – Ti ke bërë prostitucion me këtë lavire dhe ajo ka lindur fëmijë prej kontaktimit tënd.

Ai pyet: – Ku është foshnja?

Kur ja sjellin foshnjën përpara tha: – Më lejoni vetëm deri sa të falem – dhe falet.

Pasi e përfundon namazin shkon te fëmija, e prek në stomak dhe i thotë: – Oj foshnje e porsalindur, cili është babai i yt?

Foshnja përgjigjet: – Filani, i cili është bari.

Kur e dëgjuan njerëzit shkuan dhe filluan ta puthin dhe ta përqafojnë Xhurejxhin dhe i thanë: – Do ta ndërtojmë faltoren tënde prej arit.

Xhurejxhi u tha: – Jo, ndërtojeni me aso materiali siç ka qenë më parë, prej balte.

Dhe ashtu edhe ia ndërtuan.

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s