Udhëtimi i Muhamedit a.s. për në Siri

Udhëtimi i Muhamedit a.s. për në Siri

Muhamedit jetim, pa nënë dhe pa babë, tash i vdes gjyshi.

Pas vdekjes së gjyshit, përkujdesjen e Muhamedit a.s. e merr axha i tij Ebu Talibi.

Ebu Talibi ishte axha i Muhamedit a.s.

Ai shkonte për tregti në Siri dhe Jemen.

Një ditë duke shkuar për Siri, e mori me vete Muhamedin a.s.

Rruga për në Siri ishte e gjatë dhe e vështirë.

Ishte sezon vere.

Dielli përcëllonte me rrezet e forta dhe shumë të nxehta.

Mbi Muhamedin a.s. gjithmonë qëndronte një re e cila i bënte hije, e freskonte ajrin dhe e përcillte Muhamedin a.s. këmba-këmbës.

Retë mbi Muhamedin a.s. lëviznin me urdhrin e Allahut që ta mbrojnë nga çdo vështirësi e rrugës.

Në mes të rrugës në qytetin Basra, karvani u ndal për të pushuar.

Në periferi të qytetit ishte një faltore, prift i të cilës ishte Buhejra.

Ai ishte i ditur, kishte lexuar shumë dhe kishte kuptuar shumë nga librat e mëparshme.

Kur karvani nisi rrugë për në Siri, Muhamedi a.s. u vonua.

Buhejra e pa se si karvani shkoi, ndërsa Muhamedi a.s. u ndal, e u ndal edhe mjegulla, e kur Muhamedi a.s. u nis, u nis edhe mjegulla, në bazë të kësaj, Buhejra e kuptoi se Muhamedi a.s. do të jetë pejgamber.

Buhejra e ftoi karvanin në gosti dhe kërkoi që të ndaleshin pak në faltoren e tij.

Pastaj filloi ta pyeste Muhamedin a.s. për shumë çështje.

Buhejra i tha Ebu Talibit:

– Ruaje këtë djalë se një ditë do të jetë pejgamber.

Ebu Talibi prej atij momenti filloi t’i kushtojë kujdes të posaçëm Muhamedit a.s.

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s