O ti që je mbuluar

O ti që je mbuluar

Muhamedit a.s. në shpellën Hira i kishin zbritur ajetet e para të Kur’anit.

Kur del prej shpelle e sheh Xhibrilin në formën e tij origjinale.

Xhibrili e kishte përfshirë horizontin me krahët e tij.

Muhamedi a.s. u kthye në shtëpi e i tha Hatixhes:

– Më mbuloni, më mbuloni!

Hatixheja pasi e mbuloi dhe e qetësoi, i tha:

– Mos u friko, se ti ke gjithçka.

Ti i ndihmon të varfrit, të dobëtit.

Ti i ndihmon të drejtit.

Fiton edhe kur nuk ke asgjë.

Zoti ty nuk do të të pikëllojë kurrë.

Muhamedi a.s. kur i dëgjoi këto fjalë prej Hatixhes u qetësua dhe pushoi një kohë.

Pas një kohe i shkon Xhibrili në shtëpi ku ishte i mbuluar e i tha:

“O ti qe je i mbuluar!

Qohu dhe publiko (misionin tënd).

Madhëroje vetëm Zotin tënd.

Pastroji rrobat e tua.

Largoju prej veprave të këqija.”

Duke i dëgjuar ajetet nga Xhibrili, Muhamedi a.s. djersitej, skuqej.

Duke i dëgjuar ajetet nga Xhibrili, i tërë trupi i përqendrohej në fjalët e Allahut të cilat ia përcillte Xhibrili.

Hatixheja kur e vërejti këtë, shkoi te axha i saj Vereka bin Nufel dhe ia tregoi ngjarjen.

Ndërsa axha i saj i tha:

– Ky është pejgamberi i fundit i cili është paralajmëruar më parë në librat hyjnor.

Ky është vula e pejgamberëve.

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s