Miraxhi dhe namazi

Miraxhi dhe namazi

Muhamedi a.s. është ngritur në një vend, të cilin nuk e di askush tjetër, pos Allahut të Lartmadhëruar.

Ai vend është Sidretul Munteha.

Allahu i shpalli Muhamedit a.s. që umeti i tij t’i falë pesëdhjetë kohë të namazit për çdo ditë dhe natë.

Pastaj Muhamedi a.s. zbret dhe e takon Musain.

Musai a.s. i thotë:

– O Muhamed. Çka të ka obliguar Zoti yt?

I thotë:

– Më ka obliguar pesëdhjetë kohë për çdo ditë e natë.

Musai a.s. i thotë:

– Umeti yt nuk do të ketë mundësi t’i kryejë këto. Kthehu dhe lute Zotin tënd t’ua lehtësojë.

Pejgamberi a.s. e shikon Xhibrilin dhe e vëren se edhe ai e përkrah për një gjë të tillë, i cili i thotë: – Po, shko nëse dëshiron.

Atëherë ngrihet tek Allahu i Lartmadhëruar dhe i thotë:

O Zoti im, lehtëso (pakësoji) për ne, se umeti im nuk mundet. Dhe ia heq apo ia lehtëson për dhjetë namaze, deri sa arrin në pesë.

Muhamedi a.s. ndalet dhe i thotë Musait se pesë mjaftojnë.

Prapë Pejgamberi e shikon Xhibrilin se çfarë po i thotë. Mirëpo, Xhibrili e miraton atë mendim dhe ndalet në pesë, e Muhamedi a.s. thotë:

– O Zoti im, pjesëtarët e umetit tim janë të dobët, me trup e me zemër, me dëgjim e shikim, na lehtëso.

Zoti i Lartmadhëruar i thotë:

– O Muhamed.

Muhamedi i thotë:

– Si urdhëroni, të përgjigjem o Zot të përgjigjem.

 Zoti i thotë:

“- Allahu nuk e ndryshon fjalën e Tij. Ashtu siç e kam paraparë në librin bazë, për çdo të mirë dhjetë shpërblime, ato janë pesëdhjetë në librin bazë, ndërsa për ty (në vepër) pesë.”

Miraxhi dhe namazi

Muhamedi a.s. është ngritur në një vend, të cilin nuk e di askush tjetër, pos Allahut të Lartmadhëruar.

Ai vend është Sidretul Munteha.

Allahu i shpalli Muhamedit a.s. që umeti i tij t’i falë pesëdhjetë kohë të namazit për çdo ditë dhe natë.

Pastaj Muhamedi a.s. zbret dhe e takon Musain.

Musai a.s. i thotë:

– O Muhamed. Çka të ka obliguar Zoti yt?

I thotë:

– Më ka obliguar pesëdhjetë kohë për çdo ditë e natë.

Musai a.s. i thotë:

– Umeti yt nuk do të ketë mundësi t’i kryejë këto. Kthehu dhe lute Zotin tënd t’ua lehtësojë.

Pejgamberi a.s. e shikon Xhibrilin dhe e vëren se edhe ai e përkrah për një gjë të tillë, i cili i thotë: – Po, shko nëse dëshiron.

Atëherë ngrihet tek Allahu i Lartmadhëruar dhe i thotë:

O Zoti im, lehtëso (pakësoji) për ne, se umeti im nuk mundet. Dhe ia heq apo ia lehtëson për dhjetë namaze, deri sa arrin në pesë.

Muhamedi a.s. ndalet dhe i thotë Musait se pesë mjaftojnë.

Prapë Pejgamberi e shikon Xhibrilin se çfarë po i thotë. Mirëpo, Xhibrili e miraton atë mendim dhe ndalet në pesë, e Muhamedi a.s. thotë:

– O Zoti im, pjesëtarët e umetit tim janë të dobët, me trup e me zemër, me dëgjim e shikim, na lehtëso.

Zoti i Lartmadhëruar i thotë:

– O Muhamed.

Muhamedi i thotë:

– Si urdhëroni, të përgjigjem o Zot të përgjigjem.

 Zoti i thotë:

“- Allahu nuk e ndryshon fjalën e Tij. Ashtu siç e kam paraparë në librin bazë, për çdo të mirë dhjetë shpërblime, ato janë pesëdhjetë në librin bazë, ndërsa për ty (në vepër) pesë.”

Dr. Musli Vërbani

“365 tregime për fëmijën tuaj brenda 12 muajve të vitit”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s